Talven matkakohteet

Minne mennä

Gran Canaria

Gran Canarialla sinua odottavat hienot hiekkarannat ja upeat kansallispuistot. Vaellusreittien verkosto on kattava eikä sinun tarvitse mennä kauas merelle, jotta näet valaita ja delfiinejä! Pääkaupunki Las Palmas taas on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan.

Gran Canaria

Gran Canarialla sinua odottavat hienot hiekkarannat ja upeat kansallispuistot. Vaellusreittien verkosto on kattava eikä sinun tarvitse mennä kauas merelle, jotta näet valaita ja delfiinejä! Pääkaupunki Las Palmas taas on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan.

Teneriffa

Teneriffan maisemaa hallitsee nukkuva tulivuori Teide. Saari on kuuluisa myös kauniista luonnostaan ja pohjoisen mustista rannoista. Pienet viehättävät kaupungit ja etelän teemapuistot kutsuvat kokemaan saaren tunnelmallisia kontrasteja.

Costa Del Sol

Costa Del Sol eli Aurinkorannikko on yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista, eikä ihme. Siellä paistaa aurinko yli 300 päivänä vuodessa, ja 161 kilometriä pitkässä rannikossa riittää nähtävää.

Barcelona

Barcelona on hurmaava sekoitus kulinarismia, taidetta, shoppailua, arkkitehtuurin mielikuvituksellisia kerrostumia ja kosmopoliittista tunnelmaa. Se on kuin modernin kaupunkilaiselämän ruumiillistuma!

Ikimuistoisia kokemuksia

Mitä tehdä

Talven tapahtumat

Mitä Espanjassa tapahtuu?

Karnevaalit

Karnevaalien aikaan espanjalaisten kaupunkien ja kylien kadut ovat täynnä juhlijoita, tanssiesityksiä, komediaa ja yleistä hauskanpitoa. Francon aikakaudella nämä riettaana pidetyt juhlat jopa kiellettiin pitkäksi aikaa. Miltei kaikki on sallittua näinä vapaamielisinä talvipäivinä ennen pääsiäistä edeltävää paaston aikaa.

Karnevaalit

Karnevaalien aikaan espanjalaisten kaupunkien ja kylien kadut ovat täynnä juhlijoita, tanssiesityksiä, komediaa ja yleistä hauskanpitoa. Francon aikakaudella nämä riettaana pidetyt juhlat jopa kiellettiin pitkäksi aikaa. Miltei kaikki on sallittua näinä vapaamielisinä talvipäivinä ennen pääsiäistä edeltävää paaston aikaa.

Kolmen viisaan miehen juhla

Tiedätkö mistä lapsesi pitäisivät? Vietä joululomasi Espanjassa ja anna heidän kokea kolmen itämaan tietäjän saapuminen. Silloin Melchior, Caspar ja Balthazar tuovat kilteille lapsille lahjoja.

Uudenvuodenaatto

Vuoden viimeinen päivä on Espanjassa hyvin erityinen juhla. Hauskanpito ja juhlinta jatkuu pitkälle yön pikkutunneille asti. Jos haluat hyvän alun uudelle vuodelle, vietä vuodenvaihde Espanjassa.

Valèncian Las Fallas

Keväisin Valèncian kadut täyttyvät ilosta, vilinästä ja vilskeestä, kun Las Fallas alkaa. Tämä festivaali yhdistelee perinteitä, satiiria ja isänmaallisuutta. Juhla saa nimensä upeista paperimassapatsaista, jotka kohoavat jopa kymmenen metrin korkeuteen. Festivaali huipentuu patsaiden polttamiseen, kaikkien paitsi yhden voittajapatsaan.

Taide ja kulttuuri

Espanja on kulttuuriltaan ainutlaatuinen, upea ja monimuotoinen. Se on luksusta kaikille aisteille.

Mistä aloittaa?

Espanjasta löydät monumentteja, upeita museoita ja taiteen mestariteoksia. Espanja tarjoaa myös laajan ja jännittävän valikoiman erilaisia kulttuuritapahtumia. Voit kulkea espanjalaisilla kaduilla, katsella upeita vanhoja rakennuksia ja kuvitella, millaista siellä on ollut elää menneinä aikoina.

Ruoka

Espanjalainen ruoka on parempaa kuin koskaan. Espanjasta löytyy ravintoloita moneen eri makuun ja budjettiin, aina edullisesta fine diningiin. Vuonna 2017 Michelinin ravintolaopas suositteli jopa 412 ravintolaa, jossa pääruuan saa alle 35 eurolla.

 • Monipuolista

  Tapakset, suolattu kinkku, hedelmät, viini, merenelävät, paella… haluatko kuulla lisää?

 • Tuoretta ruokaa

  Espanjasta saat tuoreita ja paikallisia merenantimia, hedelmiä ja muita tuoreita ruokia ympäri vuoden.

 • Yksinkertaista ja eleganttia

  Espanjassa on jokaiselle jotakin - edullisista ruokapaikoista lukuisiin Michelin-ravintoloihin.

 • Guachinche

  Guachinche on Kanariansaarille tyypillinen paikka, jossa paikallista viiniä tarjoillaan perinteisen kotiruuan kanssa.

Löydä tutkimattomia paikkoja

Espanja pitää sisällään paljon muutakin kuin tyypilliset turistikohteet. Matkusta Espanjaan tänä talvena ja käy paikoissa, joita et ole koskaan ennen nähnyt. Mahtavia rantoja, lumisia vuoria… Tänne haluat tulla yhä uudelleen!

Käytännön tietoa Espanjaan matkustavalle

Lisätietoa

Suunnitteletko matkaa Espanjaan? Saat lisätietoa viralliselta matkailusivustoltamme: https://www.spain.info/

Hätätilanteessa

Hätätilanteessa voit soittaa hätänumeroon 112 maksutta missä tahansa päin Espanjaa. Saat palvelua espanjaksi, sekä joillakin turistialueilla myös englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Jos olet Suomen kansalainen, älä unohda ottaa mukaan eurooppalaista sairaanhoitokorttiasi, jolla saat ilmaista terveydenhoitoa julkisilla klinikoilla ja sairaaloissa. Yksityisklinikoilla täytyy maksaa itse tai vakuutuksesta.

Voit löytää Suomen lähetystön ja konsulaatin yhteystiedot klikkaamalla tätä linkkiä:

https://www.spain.info/en/informacion-practica/oficinas-turismo-embajadas/embajadas/embajada-extranjera/madrid/embajada_de_la_republica_de_finlandia.html


All rights reserved. Turespaña © 2019

Usein kysytyt kysymykset

 • Tarvitsenko passia ja viisumia?

  Suomen ja EU:n kansalaisena et tarvitse viisumia Espanjaan matkatessasi. Tarvitset ainoastaan passin tai henkilökortin.

 • Kattaako Kela terveydenhuollon Espanjassa?

  Jos olet Suomen kansalainen, älä unohda ottaa mukaan eurooppalaista sairaanhoitokorttiasi, jolla saat ilmaista terveydenhoitoa julkisilla klinikoilla ja sairaaloissa. Yksityisklinikoilla täytyy maksaa itse tai vakuutuksesta.

 • Mistä voin ostaa lääkkeeni?

  Saat ostettua lääkkeitä apteekeista, jotka on merkitty vihreällä ristillä. Saat reseptisi lääkäriltäsi. Jos tulet Euroopan unioniin kuuluvasta maasta, sinulla on samat oikeudet reseptilääkkeisiin kuin Espanjan kansalaisilla.

 • Onko Espanja turvallinen maa?

  Yleisesti ottaen, Espanja on yksi Euroopan turvallisimmista maista.

  Kuten missä tahansa maassa, kannattaa noudattaa tiettyjä turvallisuusohjeita...

  Suosittelemme välttämään eristyksissä olevia ja pimeitä paikkoja, sekä uhkapeliä kaduilla. Suosittelemme kantamaan mukanasi sen verran rahaa, mitä tarvitset kullakin reissulla. Ole varuillasi väentungoksissa, esimerkiksi julkisen liikenteen kulkuvälineissä ja kaupoissa. Muista myös katsoa arvotavaroidesi perään julkisilla paikoilla, kuten puistoissa.

 • Tarvitsenko rokotuksia ennen kuin matkustan Espanjaan?

  Et tarvitse rokotuksia. Kuten matkustaessa minne tahansa, suosittelemme pitämään tetanus-rokotuksesi ajan tasalla jos olet menossa maaseudulle tai luontoon. Myös muut viralliset rokotukset kannattaa pitää ajan tasalla.

 • Voinko matkustaa lemmikin kanssa?

  Yleisesti ottaen voit ottaa lemmikkisi mukaan matkalle, mutta tähän saattaa sisältyä tiettyjä sääntöjä. Lue lisää täältä: https://www.spain.info/en/informacion-practica/consejos-viaje/consejos-practicos/requisitos/#r4

 • Mitä arkivapaita Espanjassa on tänä talvena?

  Joulupäivä: 25. joulukuuta. Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. Loppiainen, 6. tammikuuta. Kiirastorstai, 29. maaliskuuta (joissain Espanjan osissa), Pitkäperjantai, 30. maaliskuuta.

 • Onko tippaaminen pakollista?

  Ei ole. Kaikissa ravintoloissa palvelu kuuluu ruokien ja juomien hintaan. Tippaaminen on kuitenkin yleinen tapa baareissa, ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa. Tipin koko riippuu asiakkaan anteliaisuudesta ja palvelun hinnasta, mutta yleinen käytäntö tippaamiselle on noin 5-10 prosenttia kokonaishinnasta.

 • Missä minun kannattaisi majoittua?

  Espanjasta löydät monipuolisen valikoiman hotteleja joka makuun ja budjettiin. Tyypillisesti mikä tahansa paikka, joka on saanut vähintään 3 tähteä, on korkealaatuinen. Voit lukea lisää klikkaamalla tästä: https://www.spain.info/en/informacion-practica/alojamientos/

  Monet hotellit tarjoavat invalideille tilat ja apua. Jos sinulla on erityistarpeita, tiedustele niistä hotelliltasi ennen kuin teet varausta.